Reteta veche original ungureasca. Se aplica si pentru carne de porc sau oaie
Se curata ceapa si legumele si se taie in rondele nu foarte marunt.
Intr-un ceaun mai mare se caleste slanina afumata si jumate din untura , apoi se adauga ceapa legumele si usturoiul. Adaugati untura doar daca mai este nevoie.
Dupa ce au inceput sa se inmoaie si au primit culoare aurie se adauga carnea taiata cuburi (taiati carnea mai mare) si se lasa la calit pana se albeste bine toata carnea, intre timp adaugati fruzele de dafin, patrunjel, leustean, telina si condimentele chimen piper.
Pe urma adaugati faina si il mai lasati un pic la calit. Apoi se ia ceaunul de pe foc si se adauga boiaua (ATENTIE: INTODEAUNA LUATI DE PE FOC ORICE MANCARE CAND ADAUGATI BOIA ASTFEL EVIATI CA MANCAREA SA PRINDA UN GUST AMARUI!)
Se amesteca bine si se adauga vinul, apoi se pune inapoi la foc, iar dupa ce incepe sa fiarba cam 10 min se adauga apa cat sa plutesca carnea .
Dupa ce carnea este aproape fiarta se adauga bulionul, ceva zahar (4-5 linguri) si pasta de ardei iute si se lasa sa fiarba pana scade .
In momentul in care carnea este fiarta incercati sa amestecati foarte rar in ceaun, iar focul sa fie mai moale. Pentru a evita sa se prinda scuturati de ceaun .
Inainte de a servi sa lasa un pic la racit.
Se serveste cu galuste mici sau cu mamaliguta.
Pofta mare!