Gulas de vita reteta originala

de hangiu in Mancaruri cu carne, 11 Apr 2010 | 62195 vizualizari

 

Reteta veche original ungureasca. Se aplica si pentru carne de porc sau oaie

 

INGREDIENTE

  • 15kg carne de vita sau manzat
  • 2kg ceapa
  • 3 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 patrunjel
  • 1,5 litri vin rosu demi sec
  • 5 linguri faina
  • 3 caciulii usturoi
  • 800g boia dulce
  • 1litru bulion
  • foi de dafin
  • piper
  •  sare
  • dupa gust pasta de ardei iute
  • dupa gust 3 linguri chimen macinat
  • o legatura mare de patrunjel si una de leustean
  • o legatora mica frunze de telina
  • slanina afumata  300g
  • 400g untura de porc
  • la alegere 3litri supa de oase grasime de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita reteta originala:

Se curata ceapa si legumele si se taie in rondele nu foarte marunt.

Intr-un ceaun mai mare se caleste slanina afumata si jumate din untura , apoi se adauga ceapa legumele si usturoiul. Adaugati untura doar daca mai este nevoie.

Dupa ce au inceput sa se inmoaie si au primit culoare aurie se adauga carnea taiata cuburi (taiati carnea mai mare) si se lasa la calit pana se albeste bine toata carnea, intre timp adaugati fruzele de dafin, patrunjel, leustean, telina si condimentele chimen piper.

Pe urma adaugati faina si il mai lasati un pic la calit. Apoi se ia ceaunul de pe foc si se adauga boiaua (ATENTIE: INTODEAUNA LUATI DE PE FOC ORICE MANCARE CAND ADAUGATI BOIA ASTFEL EVIATI CA MANCAREA SA PRINDA UN GUST AMARUI!)

Se amesteca bine si se adauga vinul, apoi se pune inapoi la foc, iar dupa ce incepe sa fiarba cam 10 min se adauga apa cat sa plutesca carnea .

Dupa ce carnea este aproape fiarta se adauga bulionul, ceva zahar (4-5 linguri) si pasta de ardei iute si se lasa sa fiarba pana scade .

In momentul in care carnea este fiarta incercati sa amestecati foarte rar in ceaun, iar focul sa fie mai moale. Pentru a evita sa se prinda scuturati de ceaun .

   Inainte de a servi sa lasa un pic la racit.

   Se serveste cu galuste mici sau cu mamaliguta.

 Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita reteta originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

11.04.2010, 22:31

nimic nu se compara cu mancarea la ceaon e super buna

mihaelar63 1

12.04.2010, 00:39

mama !!! dotare ca lumea , tre ' sa-i arat la sotu ce gratar si ,, plita '' ai vreau si eu asa

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:54

ce fain e..si un mod de gatire fffff original

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu costite de vitel