Este prajitura preferata a nepotelului meu si cum aveam albusuri la congelator am facut bunatatea asta....
Va servesc si pe voi , daca va face placere.
Saptamana viitoare am sa merg in statiune asa ca un chec din acesta ma va insoti cu siguranta...
Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.
Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare.
Faina o punem in ploaie, putin cate putin si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus sa se incorporeze toata faina amestecata cu praful de copt, avand grija sa nu se lase albusurile.
Punem stafidele bine scurse, nuca de cocos( eu am pus putina si verde), coaja de lamaie, amestecand incet.
O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi asezam in ea compozitia obtinuta,
Deasupra radem cu cutitul ciocolata(optional) si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 30-40 de minute.
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, il pudram apoi cu zahar praf si il portionam pe o farfurie.
Pofta mare sa aveti !
1
Este minunat alaturi de un pahar cu lapte caldut...