Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2011 | 11039 vizualizari

 

Se anuntasera musafiri in mijlocul saptamanii si-am zis sa fac ceva rapid si bun ....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g miez de nuca , bucati 
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom/ vanilie/ coaja de lamaie
  • ciocolata menaj, pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide:

 Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand, mixand bine dupa fiecare, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt, esenta ( fiecare de care doreste ).  

 Oprim o cana din compozitia obtinuta, pe care o vom amesteca cu doua linguri de cacao. 

 In restul compozitiei adaugam nuca de cocos si stafidele. 

 Ungem tava de prajitura cu ulei si o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia alba, peste care punem , avand grija sa acoperim toata suprafata, si compozitia cu cacao. Cu o lingura sau furculuita invartim cu miscari circulare si de jos in sus compozitia de prajitura, pentru intercalarea celor doua culori . Presaram miez de nuca pe suprafata prajiturii  si dam la cuptor pentru circa 35-40 minute, la foc potrivit.

 Scoatem prajitura din tava si turnam deasupra ciocolata topita. Eu am pudrat-o si cu zahar. ( La decorat va descurcati voi .... sper, mai bine decat mine :P )

 

TIPS-URI

1

Daca obtii o compozitie vartoasa, poti adauga la mixare o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LC 1

06.04.2012, 00:35

ce guguluf apetisant....

alexandra82 1

19.11.2013, 11:21

am vrut sa fac reteta ...mi s-a parut apetisanta .....dar pe masura ce faceam mi-am dat seama ca nu va iesi. intrebarea e: lipseste ceva din ingrediente? e prea multa nuca de cocos? dupa ce am pus nuca de cocos s-a betonat si de abia am pus-o in forma ...

Ina 1

19.11.2013, 12:33

Alexandra, imi pare rau de rateul tau, dar daca am scris asa, asa am pus. Problema poate fi de la marinea oului ( eu pun oua mari, de curte ) si de la lingurile de faina ( aici nu trebuie cu varf, doar rase ).Pe de alta parte, consistenta fainii difera in functie de tipul ei si chiar nu mai stiu ce faina am folosit in 2011 ( tip 000, 650, 450, etc. )
Asa cum la o mancare gatita trebuie sa gusti ca sa-ti dai seama daca e suficient de condimentata ( niciodata nu pui cat scrie intr-o reteta, pentru ca gusturile difera ), tot asa, la aluaturi trebuie sa adaugi putin cate putin din ingrediente, nu tot odata, pentru ca nu toti folosim acelasi tip de ingrediente, de aceeasi consistenta si marime ) Asta este si rostul imaginilor intermediare: ca sa vedem, in anumite etape, cam cum ar trebui sa arate preparatul pe care-l incercam.
Mult succes pe viitor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si gem de post