Aceste briose pufoase si ciocolatoase sunt un super remediu impotriva starii de plictiseala si depresie pe care ne-o ofera vremea mohorata. Atunci cand ploua, sau e innourat, sau ninge si nu vezi soarele cu zilele, alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte, my double chocolate muffins sunt lucrul potrivit,la momentul potrivit. Minunat de ciocolatoase si delicioase, va vor binedispune si indulci ziua. Pentru a nu exagera, cel mai bine e sa le impartim cu prietenii sau vecinii. Eu asa fac, si sunt sigura ca nu imi raman in casa, sa ma provoace atunci cand nu trebuie. Si in plus, facand gesturi dragute si din suflet, veti fi rasplatiti cu aceeasi moneda. Zambeste si ti se va zambi, filozofia mea de viata…
Preincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o sita. Aerisirea fainii este foarte importanta pentru o dospire corecta. Cernem totul, va ramane doar putin zahar cu granulele mai mari pe care il punem peste faina. In alt castron amestecam ouale cu laptele , uleiul si esenta de vanilie.Batem cu o furculita.Daca ati citit articolul de mai sus, acum stiti ca e total interzis amestecatul cu mixerul. Taiem ciocolata in bucatele mici, cu ajutorul unui cutit. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam cu o lingura, de cca 12-15 ori, nu mai mult de 30 de secunde, atat cat sa nu mai ramana urme de faina neincorporata. Punem ciocolata si mai amestecam de 2-3 ori. Punem hartiutele in forma de muffins, sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Cu o lingura, umplem 3/4 formele si dam la cuptorul de-acum incins, timp de cca 20 minute. Enjoy !