Desertul copilariei noastre! Chiar nu mai facusem de mult, iar copiilor le-a placut foarte tare! Se prepara in maxim 10 minute!
Am pus la fiert jumatate de litru de lapte cu 2 linguri de zahar, cand a inceput sa faca bulbuci am pus grisul in ploaie si am amestecat in continuu cu un tel. Amestecul trebuie sa fie foarte lichid! In curand se ingroasa si mai lasam putin pe foc. Am tinut craticioara deasupra flacarii, amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Am pus grisul in boluri si l-am lasat sa se odihneasca putin. Separat, intr-un ibric, am pus 3 linguri de zahar brun si 2 linguri cu apa si am lasat pe foc pana s-a caramelizat zaharul. Am mai adaugat apoi cateva linguri de apa, sa fie sirop suficient.
L-am turnat apoi peste grisul cu lapte si l-am lasat putin la racit.
Eu nu am avut rabdare si l-am mancat fierbinte
PS: Pentru baietelul cel mic nu am pus sirop de zahar ars deasupra (are aproape 10 luni).