Daca doriti sa ii incantati pe cei dragi cu un desert usor, savuros, delicios pentru toate varstrele atunci acesta sigur o sa le faca placere sa il savureze. Pofta buna!!!!!!!!!!
Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata.
Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele la fiert ,cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie pemtru a nu face cocoloase si cu un tel amestecam , adaugam zaharul si esenta si amestecam bine. Cand grisul nostru a prins consistenta turnam in forme si lasam la racit, acoperim formele cu pelicula pentru a nu prinde crusta.
Pentru sirop: zaharul il topim si adaugam pe peretii vasului coniacul si apa pentru a nu se intari zaharul si amestecam pentru a se forma siropul , lasam cateva minunte sa fiarba si oprim.
Taiem o felie din dovleacul copt si o asezam pe un platou, asezam si grisul si ornam cu siropul.
Pofta Buna !!!!