Gratin de cartofi cu ierburi aromate

de cristina1985 in Retete Delikat, 8 Iun 2018 | 2030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • legume congelate
  • 1,5 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 5 lg masline
  • 1 1/2 lg rozmarin
  • 1 1/2 lg oregano
  • 4 frunze dafin
  • sare
  • 50 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu ierburi aromate:

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa).

Cartofii se taie cu o razatoare speciala, in rondele de 3 mm grosime. Se unge o tava (36x23 cm) cu unt. Restul de unt se topeste, se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul si oregano, sare si se toarna peste cartofi. Se amesteca, apoi se pune in tava fiecare felie. Se pun pe ultimul strat, cateva frunze de dafin si uleiul ramas in vas. Se mai presara putina sare si se pun la cuptor, acoperiti cu hartie de copt care sa intre in tava (in loc de folie de aluminiu care nu e sanatoasa). Se lasa la foc mic, timp de 30  minute. Se poate adauga 50 ml apa, si se mai lasa  20-30 minute, la foc mic, pana scade apa si cartofii sunt facuti.

La carne, se lasa sa se evapore apa, se pune putin condiment de pui si se lasa sa se rumeneasca putin in grasimea ei.

Legumele se fierb 20 minute la foc mic, cu capac.

Se servesc cartofii taiati in patratatele, cu legume si carne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pitoance