Gratin de broccoli cu paste si piept de pui

de Ksenya in Paste, 21 Mai 2021 | 6299 vizualizari

 

Un preparat sanatos si consistent. Desi este mai elaborat si necesita un pic mai multa atentie, rezultatul este pe masura.
Ca si sos, am gatit unul bechamel, dar mai usor fara lapte si fara unt.
Va indemn sa incercati!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 buchete de broccoli
  • 200 g piept de pui taiat cubulete
  • 200 g paste rigatone
  • 50 g parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 250 g branza de burduf sau cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline pentru sotat carnea
  • Pentru sosul béchamel
  • 75 g faina alba
  • Supa de la broccoli 1 litru
  • 75 ml ulei de masline
  • Sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de broccoli cu paste si piept de pui:

 

Sotam in cele 2 linguri de masline  carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte.

 Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri. 

Cand apa clocoteste punem broccoli la fiert, mai intai cotoarele taiate in patru, peste 5-6 minute adaugam si restul de buchetele desfacute dupa cum va plac si mai lasam la fiert 3-4 minute.

 Scoatem broccoli cu o paleta intr-un castron.

 Din supa rezultata de la broccoli oprim un litru. Completam cu apa adaugam sare si fiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

 Sosul béchamel :

Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam faina, amestecam si adaugam in 3-4 reprize supa fierbinte de broccoli, amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, adaugam cotoarele de la broccoli si dam sosul la blender. Va rezulta un sos fin. Sarati si piperati dupa gust.

 Cand pastele sunt gata, le scurgem de lichid si le lasam in oala in care au fiert, adaugam cam 300 ml de sos si amestecam.

 Pregatim o tava in care adaugam un polonic de sos, apoi o parte din paste, pieptul de pui, buchetele de broccoli, adaugam branza de burduf sau cascaval, apoi repetam la fel cu sos, paste, piept de pui, broccoli, branza. Adaugam sosul ramas branza si la urma parmezanul ras.

 Dam la cuptor pentru 25 minute la 175 grade C.

 Se servesc pastele calde.

 Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeti broccoli prea mult riscati sa sfarame

2

Aveti grija la sare daca folositi branza de burduf

3

Fierbeti broccoli fara capac, astfel buchetelele vor fi de un verde intens

4

La servit puteti sa stropiti cu un pic de ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de broccoli cu paste si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu midii