Un preparat sanatos si consistent. Desi este mai elaborat si necesita un pic mai multa atentie, rezultatul este pe masura.
Ca si sos, am gatit unul bechamel, dar mai usor fara lapte si fara unt.
Va indemn sa incercati!
Sotam in cele 2 linguri de masline carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte.
Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri.
Cand apa clocoteste punem broccoli la fiert, mai intai cotoarele taiate in patru, peste 5-6 minute adaugam si restul de buchetele desfacute dupa cum va plac si mai lasam la fiert 3-4 minute.
Scoatem broccoli cu o paleta intr-un castron.
Din supa rezultata de la broccoli oprim un litru. Completam cu apa adaugam sare si fiebem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sosul béchamel :
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam faina, amestecam si adaugam in 3-4 reprize supa fierbinte de broccoli, amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, adaugam cotoarele de la broccoli si dam sosul la blender. Va rezulta un sos fin. Sarati si piperati dupa gust.
Cand pastele sunt gata, le scurgem de lichid si le lasam in oala in care au fiert, adaugam cam 300 ml de sos si amestecam.
Pregatim o tava in care adaugam un polonic de sos, apoi o parte din paste, pieptul de pui, buchetele de broccoli, adaugam branza de burduf sau cascaval, apoi repetam la fel cu sos, paste, piept de pui, broccoli, branza. Adaugam sosul ramas branza si la urma parmezanul ras.
Dam la cuptor pentru 25 minute la 175 grade C.
Se servesc pastele calde.
Pofta buna!
1
Nu fierbeti broccoli prea mult riscati sa sfarame
2
Aveti grija la sare daca folositi branza de burduf
3
Fierbeti broccoli fara capac, astfel buchetelele vor fi de un verde intens
4
La servit puteti sa stropiti cu un pic de ulei de masline