O reteta cu gorgonzola usor de preparat
Amestecati faina cu oualele si framantati-le pentru aproximativ 15 minute. Lasati aluatul la frigider 30 de minute.
Apoi intindeti aluatul pana cand obtineti o foaie subtinere si taiati-l cercuri mici (lasagnette).
Puneti apa la fiert. Cand acesta da in clocot adaugati cercurile de aluat si fierbeti-le 15 minute.
Intre timp, curatati si puneti la fiert cartofii.
Intr-o tigaie caliti un catel de ustoroi, pe care il aruncati cand devine maroniu. In acelasi ulei puneti radicchio, taiate julienne si caliti-le timp de aproximativ 10 minute. Adaugati doua linguri de zahar si otet balsamic. Amestecati si mai lasati-le pe foc cateva minute.
Dupa ce cartofii s-au fiert, pasati-i pana cand obtineti un piure fin.
Intr-o tava asezati un strat de paste, apoi un strat de radicchio, unul de piure de cartofi si apoi un strat de gorgonzola dolce IGOR. Continuati in acest fel pana cand umpleti tava, astfel incat ultimul strat sa fie cu paste. Radeti deasupra branza si introduceti la cuptorul incins la 180 de grade. Lasati preparatul in cuptor pana cand branza devine aurie.
Intre timp, topiti gorgonzola dolce IGOR pana cand obtineti un fondue.
Dupa ce scoateti de la cuptor preparatul, adaugati fondue-ul deasupra. Decorati cu frunze lungi de radicchio si seminte de rodie.
Reteta de ANDREA FERRARI / advertorial produse marca Igor