Gomboti (galuste) cu piersici

de rivka in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 8047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru gomboti:
  • 500 grame cartofi(cca 4 cartofi potriviti ca marime)
  • 125 grame faina
  • 1 ou
  • 1 lingura plina varf unt
  • 3 linguri zahar
  •  piersici din conserva(compot)
  • jumatate lingurita scortisoara
  • pentru tavalit:
  • 100 grame biscuiti
  •  1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  •  apa cu sare pentru fiert gombotii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu piersici:

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o coca .Aceasta coca se aseaza pe masa de lucru stropita cu faina si se ruleaza cu ajutorul mainilor un sul.Se taie sulul bucati cu ajutorul unui cutit, mie mi-au iesit 12 bucati din cantitatea data.

Piersicile scurse de sucul din comput se taie bucati potrivite, se stropesc cu scortisoara. Cu mainile umede cu apa rece se formeaza bilele(galustele) inauntru fiecarei bucati de aluat se pune o bucata de piersica si se formeaza bila.

In apa clocotita (cu sare) se aseaza gombotii astfel formati.Se lasa sa fiarba cateva minute, cand se ridica la suprafata sunt gata se mai lasa 2 minute maxim si se scot cu o paleta cu gauri.Se scot intr-un vas pe hartie absorbanta sa se scurga putin de apa.

Se prepara pesmetul de biscuti.Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu lingura de zahar pudra si lingurita de scortisoara.Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie.Se aduauga amestecul de biscuiti si se lasa sa se prajeasca amestecand intruna sa nu cumva sa se arda. Fiecare galusca se tavaleste in acest amestec de pesmet de biscuiti si apoi se aseaza pe platou. Deasupra se toarna pesmetul de biscuiti ramas.

Se servesc calzi sau reci, ca atare sau impreuna cu iaurt sau smantana. Pofta buna! :))) :))) :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

lilik 1

04.09.2010, 22:54

mai ai si pt mine unu k eu nu am papat niciodata cu piersici5

Sylvia 1

13.09.2010, 10:18

Excelent arata , felicitari

elena1988 1

08.02.2011, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piersici de post