Cand a devenit ca si un aluat de paine se rastoarna pe masa de lucru , daca se lipeste se mai adauga faina.
Prunele se curata de coaja si se taie bucatele. Daca sunt mari in opt. , daca sunt mici in patru.
Se imparte aluatul in doua. Pe masa de lucru s imprastie faina si se intind doua foi cam de o jumatate de cm de grosime. Se taie patratele si pe fiecare bucatica de aluat se pune cate o bucatica de pruna. Se face din fiecare cate o bila.
Intre timp se pune o oala cu apa la fiert.
Se prpara pesmetul. Intr-o cratita sau o tigaie se pun doua linguri de ulei si se pune pesmetul la prajit amestecand continu sa nu se arda.
Cand pesmetul incepe sa prinda un pic de culoare se adauga patru linguri de zahar si se continua sa se amestece inca doua minute la foc incet dupa care se ia de pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lngura fiecare bila preparata si se pune in apa clocotita.
Se amesteca un pic pana se desprind de fundul oalei si se lasa sa fiarba. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se iau cu o lingura cu gauri si se pun repede in pesmetul preparat cu zahar.
Se tavalesc pana se acopera in totalitate cu pesmet, sepun intr-o tava si se mai presara zahar pe deasupra. In total cam doua linguri pentru toti gombotii.