Gombotele din gris

de gabrielasfechis in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 3517 vizualizari

 

Vorbeam ieri la telefon cu o prietena noua si imi povestea ca mama ei ii facea aceasta mancare pe cand era mica si tare ii placea.
Azi m-am decis sa le fac si eu poate ne plac.
Succesul e garantat !
Si mai sunt si perfecte si pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • gris
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gombotele din gris:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.

In alta cratita punem pesmetul, zaharul brun si zaharul vanilat si il lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se infierbanta, dar sa nu se topeasca zaharul.

Amestecul de pesmet l-am pus intr-un bol mai adanc ca sa nu ma ard de cratita. Din gris, dupa ce s-a mai racit putin, suficient cat sa nu ne ardem la maini, am format bilute mici, ca la raffaelo, pe care le-am treut orin pesmet.

Asezam bilutele date prin pesmet pe o farfurie, presarand din pesmet peste ele.

Se pot servi calde si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot face si mai mari si sa pune-ti ceva fructe inauntru :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gombotele din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte