Gogosi umplute cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 20887 vizualizari

 

Ieri aveam chef sa prajituresc, asa ca am tot cautat ceva idei pe net, am vazut gogosile mihaelei zaharia http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html si m-a starnit o pofta nebuna, cu toate ca nu am facut niciodata gogosi si pentru mine pareau prea complicate m-am incumetat si au iesit bune, iar cel mai important este ca a papat si andu, care de la o vreme a devenit tare fitos :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu nutella:

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.

Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care il lasam la crescut cca 2 ore la caldura.

Dupa ce s-au scurs cele 2 ore si aluatul a crescut, il impartim in 2 parti egale, pe care le vom intinde in 2 foi mai grosute. Apoi cu un pahar intors cu gura in jos vom decupa pana se termina foia, eu am decupat si niste ursuleti pentru pitic care a fost tare incantat :)....

Asadar dupa ce am decupat gogosile, le mai lasam 10 min la crescut, dupa care le punem la prajit in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbii surpulusul de ulei.

Cu grija, fara sa ne frigem le crestam putin si cu o lingurita le umplem cu nutella, dupa care le dam prin zahar pudra.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si rapide