Se face o maia din drojdie, putin lapte, zahar si faina si se lasa cateva minute sa creasca. Ouale se bat bine, se adauga restul de lapte, iaurtul, zaharul, z. vanilat, sarea, uleiul si coaja de lamaie. Se mesteca bine, se adauga maiaua dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta aluatul cu mana (cu pumnul mai bine zis) apasand in jos, se ia de pe margini, se aduce la mijloc dupa care iar se apasa cu pumnul si se mai adauga faina daca este necesar, pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana in timp ce se framanta. Se lasa la dospit cel putin 1 ora.
Pe masa de lucru se intinde ulei dupa care se intinde si aluatul cu sucitorul in strat nu foarte gros iar cu gura unui pahar se taie forme rotunde si se mai lasa putin sa creasca aluatul dupa care se prajesc in ulei bine incins.
Se scot gogosile pe un prosop de hartie pt a lua surplusul de ulei. Se pudreaza si se servesc. Cu restul de aluat care mi-a ramas de la taiatul formelor, am intins o foaie, am taiat-o in triunghiuri, am pus gem de mure si gem de pere, le-am rulat ca pe niste cornulete si le-am prajit in ulei. Au fost delicioase.
1
Gemul trebuie sa aiba o consistenta cat mai groasa, altfel iese afara si se arde uleiul.