Gogosi pufoase

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 6090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 600 g faina alba,
  • 200 ml apa calda,
  • 200 g iaurt,
  • 2 oua,
  • un pahar de bere,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • 4 linguri de zahar+2 lingurite,
  • ulei si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul vanilat, esenta, zaharul si 4 linguri de ulei. Se framanta un aluat elastic adaugand si ulei pana nu se mai lipeste de mana.     

Se lasa aluatul la crescut, dupa care se intinde cu sucitorul si dand forma gogoselelor cum le dorim. Eu am folosit o cana de ceai. Le prajim in ulei bine incins dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

berea face ca gogosile sa fie foarte pufoase si delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

24.05.2012, 11:22

Ce harnicuta

iry-gabriela 1

24.05.2012, 14:31

mi-am dat interesul sa iasa bune ca tare imi mai plac....va pup pe toate

mioritica 1

27.05.2012, 17:09

acum fug sa le fac si eu va spun cum au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu smantana