Gogosi "Petit chinois"

de Miha in Dulciuri, 5 Mai 2010 | 6341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte,
  • 80 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi "Petit chinois":

Ideea mi-a venit atunci cand am facut "Petit chinois"-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac reteta cap coada. :)

Aluat:

De data aceasta n-am mai facut maia, am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine, la programul de framatare + dospire.

Umplutura:

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam  uniform crema de vanilie si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii subtiri de cca 1 cm grosime, pe care le vom praji in ulei foarte bine incins, pe ambele parti, la foc mic.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi "Petit chinois"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Miha 1

05.05.2010, 23:02

Ana, mie si la gogosi si la "petit chinois" mi-a iesit crema foarte batoasa. N-a curs.

Pasiune pentru bucatarie 1

04.06.2010, 15:07

miha pot pune ulei in loc de unt ?

Miha 1

05.06.2010, 12:32

Da, Andreea...poti pune si ulei. Important e ca aluatul sa aiba si ceva grasime.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata Toblerone