Ca la bucatarasi acasa!
Ideale de facut si servit intr-o zi rece de duminica, alaturi de cei dragi!
Cernem faina, impreuna cu praful de copt.
Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand aluatul este omogen si nu se mai prinde de maini.
Pe suprafata de lucru infainata, intindem aluatul in foi de 1 cm, dupa care decupam flori mari sau mici (puteti folosi orice forma decupatoare, cutter pentru aluaturi sau puteti folosi o cana / pahar).
Prajim gogosile pe ambele parti in ulei incins, pentru inceput, dupa care micsoram flacara, sa se coaca (altfel raman crude inauntru).
Se scot pe servete absorbante, dupa care se pudreaza si se servesc.
Spor si pofta buna langa cei dragi!
1
Puteti aromatiza aluatul cu esente, coji rase de citrice, condimente!
2
Se pot coace (sunt mai sanatoase, dar dureaza mai mult).