Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si zaharul vanilat. Obtinem un aluat moale pe care il mai framantam un minut. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul, dar nu foarte subtire si decupam gogosile cu ajutorul unor forme (flori, stelute, inimioare, fluturi – orice forma va place sau aveti la indemana). Punem uleiul la incins si prajim gogosile. Le lasam cam 1 minut pe fiecare parte, spre sfarsit chiar mai putin pentru ca uleiul este foarte incins si se pot arde. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se scurge uleiul. Pudram imediat cu zahar pudra, iar daca va place scortisoara puteti adauga un varf din acesata in zaharul pudra.
Pofta buna!