Gogosi din aluat cu branza de vaci

de amalia01 in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 3682 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa


Care sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile!
Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba!
Dar nu orice fel de gogosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 2 pachete mici de drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 50 g margarina Rama
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa Kotanyi
  • ulei pentru copt gogosile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat cu branza de vaci:

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.

Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.

Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.

Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat , branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.

Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si " buline".

Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.

Coci inelele-gogosi si "bulinele" pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.

Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu.

 Pofta buna!

 

Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.

TIPS-URI

1

desert

2

gogosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor