SIMPLI DE FACUT SI DELICIOSI
Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina ,putin cate putin si un vf de cutit de sare .
Lasa aluatul la dospit aproximativ 30 de minute ,sau pana cand vezi ca a dublat volumul la un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Intinde aluatul lasand 2 cm de grosime .Cu un pahar sau cu un cerc pentru taiat pasta cu o circumferinta de 7 - 8 cm ,taie aluatul ,formand astfel gogosii.
Acopera-i cu un prosop de bucatarie si lasa-i la dospit timp de o ora .
Intr-o tigaie pune ulei de masline ,la incalzit.Cand este cald bine ( 170 grade ,aproximativ ) ,pune gogosii .Intoarce-i de pe o parte pe alta .
Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci cu un sac de patiseria ,umple gogosii cu nutella sau dulceata .
Deasupra pune zahar pudra.
1
Poti folosi dulceata care preferi