Reteta de gogosi am luat-o de la Miha. Doar ca eu nu am pus ciocolata in gogosi ci pe deasupra lor. Multumesc, Miha!
Pt. glazura de ciocolata:
Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul.
Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste glazura.
Frisca se pune intr-un vas pe foc si cand se incalzeste se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit.
Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar. Pentru ca Matei a vrut gogosi cu gaura, cercul mic l-am decupat cu instrumentul de curatat cotorul de mar.
Gogosile astfel formate se pun in tigaie in ulei incins, avand grija sa le intoarcem de pe o parte pe alta pana cand prind o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Dupa ce se racesc putin, se dau prin ciocolata si se asaza cu grija pe un platou.
Cum va spuneam, eu am decupat gaura gogosilor si aluatul rezultat era atat de haios, ca niste gogosele...Le-am aruncat in uleiul incins si pe ele si dupa ce s-au racit putin le-am tavalit prin ciocolata spre distractia copiilor.
Gogosile au fost tare bune si duuuulci de am lesinat.