Clatite aerate

de diana_k in Prajituri, 7 Feb 2012 | 3886 vizualizari

 

o reteta interesanta deoarece contine drojdie si de aceea am zis ''hai sa o incerc, sa vad ce iasa''....
e interesant cand se formeaza gaurelele in clatita, eu una nu am putut sa-mi iau ochii de la ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 900 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanile si rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aerate:

Dizolvam  drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.  

Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa.  Turnam si laptele caldut, amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele si lasam 30 minute sa se odihneasca.

Incingem tigaia pentru clatite, turnam un polonic si rotim rapid tigaia pentru a raspandi compozitia pe toata suprafata. Vom observa pe suprafata clatitei ca se vor forma mici gaurele ca o dantela, cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte. 

Le servim cu dulceata, miere de albine, crema de ciocolata ..etc..eu am folosit dulceata de afine. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aerate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud