Ca la bucatarasi acasa
Sunt cele mai bune gogosi, pentru ca sunt facute cu mainile bunicutei mele.
Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa dospeasca. Dupa ce a stat tot acest timp, se ia aluatul si incepe sa se framante bine, bine, de mainile bunicutei si se mai lasa cam jumatate de ora -45 minute sa creasca. La framantare, se poate adauga un strop de ulei sa se poata framanta mai bine. Bunica il punea pe soba, ca sa creasca mai repede si mai frumos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bila suficienta si se intinde cu sucitorul pe praf de faina. Cu paharul, bunicuta face cite o gogoasa. Pana se incinge uleiul pe soba , gogosile mai au timp sa creasca pe masa, la caldura. Se pot face si cu dulceata, pentru cine doreste. Sunt bune si gustoase. Se pun la prajit in uleiul incins. Se scot si se servesc cu zahar si un pahar de lapte!! Pofta buna!!
1
Bunica lasa aluatul la dospit pe soba ( in coltul sobei), ca sa se faca mai repede si mai pufos.