Gogosi a la bunica

de alinapaven in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 3448 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Sunt cele mai bune gogosi, pentru ca sunt facute cu mainile bunicutei mele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa de izvor
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • ulei
  • zahar vanilinat
  • lamaie
  • gem de prune
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la bunica:

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa dospeasca. Dupa ce a stat tot acest timp, se ia aluatul si incepe sa se framante bine, bine, de mainile bunicutei si se mai lasa cam jumatate de ora -45 minute sa creasca. La framantare, se poate adauga un strop de ulei sa se poata framanta mai bine. Bunica il punea pe soba, ca sa creasca mai repede si mai frumos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bila suficienta si se intinde cu sucitorul pe praf de faina. Cu paharul, bunicuta face cite o gogoasa. Pana se incinge uleiul pe soba , gogosile mai au timp sa creasca pe masa, la caldura. Se pot face si cu dulceata, pentru cine doreste. Sunt bune si gustoase. Se pun la prajit in uleiul incins. Se scot si se servesc cu zahar si un pahar de lapte!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Bunica lasa aluatul la dospit pe soba ( in coltul sobei), ca sa se faca mai repede si mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la bunica" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post cu suc de portocale