Gogosi

de lacrimioara in Dulciuri, 25 Sep 2011 | 4377 vizualizari

 

reteta am luat-o de la sidy si ii multumesc. sunt super bune

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1/2 lingurita sare,
  • 100 gr zahar,
  • 1ou,
  • coaja de lamaie,
  • 750 ml apa minerala,
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • 50 ml lapte.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si  am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem putin la dospit, circa 10 minute. Intr-un  vas mai mare punem faina, adaugam drojdia punem si restul de ingrediente si framantam. Adaugam apa minerala putin cate putin pana se termina si framantam bine. Lasam la dospit 1/2 ora.

Dupa ce a dospit intindem  o foaie de 1,5  cm grosime. Cu o forma rotunda taiem gogosi si le mai lasam 20 minute la dospit. Incingem uleiul si punem gogosile la prajit pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit punem pe o hartie absorbanta, sa se scurga de ulei. Pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate si pufoase