Nah, ca nu stiam cum sa le zic!:)) Da' vorba lui Dya, daca-s pufoase si frumoase.....Reteta de la Lavinia, pe probatelea va spun ca-s tare bune si se fac repede!
Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte il amestecam cu zaharul ramas pana se dizolva si se toarna peste faina. Batem bine oul si albusul si le amestecam cu iaurtul, apoi le adaugam la faina. Se framanta toate impreuna, adaugand si uleiul putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Acoperim aluatul cu un prosop si-l punem la dospit intr-un loc caldut pentru aprox. o ora.
Pregatim uleiul pentru prajit intr-o tigaie la foc potrivit. Scoatem aluatul din castron si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie de un centimetru grosime. Decupam gogoselele cu un paharel si le mai lasam la crescut zece minute acoperite cu un prosop.
Prajim gogoselele la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe servetele de hartie si le lasam sa se raceasca, dupa care le dam prin zahar praf si le servim. Nu m-am putut abtine sa nu mananc cateva asa caldute, iar pitica a cerut portie dubla, deci pot sa spun ca au fost un succes!
Pofta buna!