Pentru ca mi se facuse pofta,,, sa combin cumva dulceata de afine !
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Mod de pregatire:
Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald pentru 15 minute. Adaugam apoi ouale batute spuma impreuna cu zaharul, esentele si coaja de lamaie. Framantam bine aluatul rezultat si daca este necesar mai adaugam 1-2 linguri de faina.
Acoperim vasul in care se afla aluatul (cu un prosopel curat) si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, modelam bilute pe care le vom pune la prajit in uleiul incins. Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Le servim pudrate cu zahar vanilat si cu dulceata.
Pofta buna!
1
cu cat aluatul esti mai moale cu atat gogoselele vor fi mai pufoase