Gogosari si conopida murate

de Panacris in Muraturi, 7 Oct 2011 | 6966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gogoşari 5 kilograme 
  • Conopidă  2 bucăţi 
  • Morcovi 250 grame 
  • Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi 
  • Hrean 5 bucăţi 
  • Mărar uscat 100 grame  
  • Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust 
  • Usturoi 1 căpăţână Frunze de vişin   
  • Apă 2 litri 
  • Oţet 500 mililitri 
  • Zahăr 250 grame 
  • Sare neiodată 150 grame
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida murate:

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.

Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de conopidă, un strat de gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean. Deasupra se aşează câteva frunze de vişin. După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte. Borcanele închise cu celofan se păstrează la rece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida murate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)