Gogosari in otet

de Merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 15102 vizualizari

 

Este reteta de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 6 Kg gogosari
  • 500 gr zahar
  • 500 mL otet
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri miere poliflora de albine
  • condimente pentru muraturi
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat au incaput astfel incat sa se ude toti, i-am lasat cam doua minute si i-am scos intr-o sita. Am procedat asa pana s-au epuizat toti gogosarii. Pe urma am stins focul si am lasat sa se raceasca putin si compozitia si gogosarii, dar nu de tot.

Cand am considerat ca s-a racit suficient cat sa suporte degetul am adaugat mierea in compozitie si am amestecat pana la topiraea acesteia. Am asezat gogosarii in borcane presandu-i putin si am turnat compozitia peste ei. Am infiletat capacele si am lasat la racit. Compozitia mai scade pe parcurs dar se va completa cu ce a mai ramas. Mie mi-au incaput gogosarii in opt borcane de 800 gr si mi-a mai ramas compozitie cam 300 mL.

TIPS-URI

1

Mierea nu se va fierbe odata cu celelalte ingrediente pentru ca isi pierde gustul si proprietatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet