Gogosari murati la rece

de lira in Muraturi, 20 Sep 2010 | 26983 vizualizari

 

pentru 6-7 borcane de 720 ml

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1+3 linguri sare
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri boabe piper
  • 1 l otet
  • 6-7 radacini de hrean ( 2 legaturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati la rece:

Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora.

Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund.

Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3 linguri de sare.
Atentie! hreanul nu se pune intreg pentru ca nu se mureaza gogosarii!

Se acopera vasul si se lasa sa stea 24 de ore.

Dupa 24 de ore gogosarii arata cam asa: (vezi poza cu cele 2  imagini alaturate)

Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se toarna zeama. Nu se pun foarte indesati in borcan sa poata sa patrunda zeama printre ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]