Gogosari marinati , umpluti cu legume

de anisoara in Conserve, 14 Sep 2010 | 11865 vizualizari

 

Acesti gososari sau ardei se pot prepara cu marinada din aceasta receta http://www.bucataras.ro/retete/10067/gogosari-marinati-cu-miere-de-albina.html
sau voi descrie o alta marinada , pe care puteti sa o folositi si la marinarea gogosarilor fara umplutura.

 

INGREDIENTE

  • se prepara MARINADA nr 1  :
  • 600  ml de apa
  • 1 pahar de
  • 250 gr de otet alb de 9%
  • 2 linguri mari de zahar
  • 2 linguri mari de sare
  •   piper aromat in boabe
  • frunza de dafin
  • catei de usturoi , taiat in felii sau intregi  
  •   MARINADA Nr 2 :
  • 1litru de apa 
  • 1 pahar de ulei fara miros
  • 1 pahar de otet alb ,
  • 9% 3 linguri de miere de albina
  • 2 linguri de sare mascata
  • piper aromat in boabe
  • frunza de dafin 
  • catei de usturoi , taiati in felii sau intregi
  • condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare
  • condiment scortisoara 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati , umpluti cu legume:

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri.

Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se prajeste in ulei. Se pune intr-o farfurie, se adauga 5 catei de usturoi taiati felioare si se sareaza foarte putin, deoarece sarea va fi prezenta in marinada. Vinetele mijlocii se taie in rondele, se sareaza si se lasa pentru 30 de minute , ca sa-i iasa sucul amarui. Se prajesc foarte putin in ulei incins pe o parte si alta .

Se prepara MARINADA n 1  :

600  ml de apa 1 pahar de 250 gr de otet alb de 9% 2 linguri mari de zahar 2 linguri mari de sare  piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi

MARINADA N 2 :

1litru de apa  1 pahar de ulei fara miros 1 pahar de otet alb , 9% 3 linguri de miere de albina 2 linguri de sare mascata piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare condiment koritsa ( rusa) nu cunosc traducerea in romana

Marinada se pune la fiert si cand clocoteste se fierb gogosarii si ardeii timp de 4-5 minute. Se scurg, se scot din ceaunul cu marinada si se pun la racit. Fiecare gogosar se umple cu morcov si se acopera cu o felie prajita de vanata. Se aranjeaza in borcan , printre care se adauga crengute de telina ( optional). Se umple pana sus. Se toarna marinada - ochi  se pun capacele sterilizate si se sterilizeaza intr-un vas cu apa , timp de 30 de minute, pana sucul din borcane va deveni limpede. Se trag capacele si se pun sub plapuma pentru 48 de ore cu fundul in sus.  

Mai departe nu va spun nimic. Pozele va descriu gustul nemaipomenit si aspectul acestor gogosari umpluti. In retetele mele de marinare a gogosarilor  am descris 3 moduri de marinada. Se poate folosi oarecare din marinada dorita.  Eu prefer marinada din prima reteta de sus - gogosari marinati in miere de albina. Aceasta marinada este gandita si cizelata de mine foarte multi ani si eu o prefer mai mult decat celelalte , care contin si apa.

receta de gogsari impluti cu varza. vezi gasi o alta metoda. deasemenea inlocuti morcovul cu varza murata , descrisa dupa receta aceasta , turnati marinada , care o doriti si sterilizati borcanele pana va fi sucul limpede.   In iarna cand veti deschide un borcan cu asa gogosari, va asigur , ca o sa dispara momentan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati , umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina