Gogosari marinati, cu ceapa

de Lau in Conserve, 4 Ian 2019 | 6155 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari fara seminte
  • 500 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 1 l otet de mere
  • 800 g pasta de rosii
  • 4 -5 linguri de bulion facut in casa
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri sare
  • 2 kg ceapa
  • 2-3 morcovi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, cu ceapa:

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor.

Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa gust. Amestecam ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba.

Adaugam pe rand gogosarii cat sa fie acoperiti cu sos, lasam cca 3-5 min pana ce se oporesc putin si scoatem in alt vas care il vom acoperi.

In otetul ramas adaugam pasta de tomate, bulion, ceapa taiata pestisori, morcovul taiat felii si lasam sa fiarba cca 15 min.

Asezam in borcane un strat gogosari, 2 linguri de ceapa din sos cu morcovi si repetam pana ce umplem.

Turnam sosul peste si agitam bine borcanele pentru a intra sosul peste tot.

Lasam sa se raceasca si depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti in otet