Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun intregi. Se verifica sa nu fie si iuti printre ei si se inlatura. Daca sunt loviti acestia nu se folosesc sau se inlatura. Cand apa e fierbinte se pun din gogosari in lichid pe foc si se lasa sa se inmoaie bine intorcandu-se pe toate partile. Se curata hreanul, si morcovii iar conopida se tine in apa cu sare. Se spala toate legumele.
Borcanele se spala bine si se oparesc cu apa fierbinte. Se pun la uscat pe un prosop. Se aseaza pe fundul borcanelor hrean taiat bucati, jumatatile de gogosari se pun unul intr-altul casa intre mai multi si se baga in borcan. Printre ei se pun boabe de mustar, morcovii taiati frumos, conopida, frunze de telina si deasupra lor se mai pun 2 bucatele de hrean. Se pun niste bete de marar mai groase pentru a nu iesi gogosarii la suprafata si a ramane fara lichid. Se pun borcanele pe furculite si se pune din lichidul cald.
Se misca circular borcanele sa iasa aerul ramas. Se inchid cu putere capacele si se fierb la bain marie. Se aseaza intr-un lighean cu carpe si se acopera cu o patura pana a doua zi.