Gogosari la borcan

de susu in Muraturi, 28 Mar 2010 | 16600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   10 kg gogosari
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • 500 g zahar
  • la fiecare litru de lichid 1 lingura de sare (in cazul nostru 3 linguri)
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • piper
  • boabe boabe de mustar
  • hrean
  • morcovi
  • conopida    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la borcan:

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun intregi. Se verifica sa nu fie si iuti printre ei si se inlatura. Daca sunt loviti acestia nu se folosesc sau se inlatura. Cand apa e fierbinte se pun din gogosari in lichid pe foc si se lasa sa se inmoaie bine intorcandu-se pe toate partile. Se curata hreanul, si morcovii iar conopida se tine in apa cu sare. Se spala toate legumele.

Borcanele se spala bine si se oparesc cu apa fierbinte. Se pun la uscat pe un prosop. Se aseaza pe fundul borcanelor hrean taiat bucati, jumatatile de gogosari se pun unul intr-altul casa intre mai multi si se baga in borcan. Printre ei se pun boabe de mustar, morcovii taiati frumos, conopida, frunze de telina si deasupra lor se mai pun 2 bucatele de hrean. Se pun niste bete de marar mai groase pentru a nu iesi gogosarii la suprafata si a ramane fara lichid. Se pun borcanele pe furculite si se pune din lichidul cald.

Se misca circular borcanele sa iasa aerul ramas. Se inchid cu putere capacele si se fierb la bain marie. Se aseaza intr-un lighean cu carpe si se acopera cu o patura pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 11:21

aceiasi reteta o fac si eu si sunt nemaipomeniti de buni.........................5 furcu de la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate