Din multitudinea de retete de gogosari in sos de pe bucataras, am ales s-o incerc pe cea a Gabrielei ( gaby_d ). Comaprandu-le, am vazut ca mai toate sunt la fel, diferentele sunt minore.
Am folosit mai putin zahar fata de reteta originala, caci mi s-au parut dulci prima data cand i-am facut, insa greseala a fost a mea, am pus otet de mere......stiu Ina, m-ai atentionat si eu n-am ascultat !
Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul
Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime.
Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac 25-30 minute la foc mic.
Se ia capacul si se mai lasa inca 20-30 minute, amestecand din cand in cand. Se va forma un sos destul de gros. Trebuie controlat tot timpul,astfel incat, sa nu lasam gogosarii sa fiarba prea mult. Nu trebuie sa se inmoaie sau sa se desprinda coaja.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se lasa la racit cu o patura deasupra.