In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)
Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.
Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).
Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)
Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.
Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.
Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.