Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel ! V-am convins ?
Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.
Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri. Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telina sau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.
Asezam gogosarii in borcanul dinainte spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari. Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.
Pofta buna!