Reteta de la mama... sper sa nu fi omis nimic :D
Legumele se pregatesc astfel:
-Hreanul se curata si se taie bucati mai mare.
-Morcovii se curata si se taie rondele mai mari.
-Usturoiul se taie felii mai mari
-Telina se taie-n bucati mai mari
-Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita.
Se aseaza gogonelele in borcane, alternadu-le pe cele verzi cu cele mai coapte. Printre gogonele puneam restul legumelor si ardeii iuti. Deasupra punem frunze de telina si bate de marar. Intre timp, puneam apa cu sarea la fiert. Cand apa a dat intr-un clocot, o turnam usor peste gogonele. Miscam borcanul un pic, sa se aseze gogonelele si pentru a intra saramura printre ele, si mai turnam apa. Punem capacul la borcan si lasam pana se racesc. Dupa ce borcanele s-au racit, le dam in camara si le servim la iarna.
Pofta buna!
1
Gogonele trebuie sa fie verzi+ gogonele-n parga.
2
dupa gust, mai puteti adauga sare