Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale.
Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute, apoi cu un blender maruntim bine, adaugam galbenusurile, sarea si cascavalul si amestecam in continuare. Apoi incorporam si faina.
Scoatem aluatul din bol si punem pe masa infainata. Din acest amestec ( destul de lipicios) formam rulouri subtiri si taiem bucati mici, aproximativ de 2 cm.
Le fierbem in apa sarata circa 5-6 minute.
Intr-e timp pregatim sosul. Topim untul, adaugam usturoiul pisat si frunzele de salvia. Prajim pentru cateva minute, apoi introducem galustele bine strecurate. Amestecam bine si servim cu cascaval ras.
1
Aluatul trebuie sa fie lipicios, daca adaugam prea multa faina, galustele vor fi tari ca piatra
2
Pentru un gust intens este sfatuit sa folosim parmezan