Crochete din cartofi si faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 4693 vizualizari

 

Inca o reteta cu făina de năut.
O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post.
Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • 650 g de cartofi cu coaja
  • 10 cozi de ceapa verde
  • 40 g de unt
  • 2 linguri parmezan (optional daca o faceti de post)
  • 100 g de făina de năut
  • 1 lingurita de chimen pudra
  • 2 linguri de pudra garam masala
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura de curcuma pudra
  • 5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete din cartofi si faina de naut:

Curatati cartofii si taiati-i bucatele.

Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.

Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.

Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).

Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.

Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.

Amestecati binne, verificati de sare.

Formati chiftele/crochete rotunde.

Intr-o tigaie incalziti uleiul.

Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.

Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi si faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post