Numai bun in zi de post.
Se curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga ardeiul tocat cuburi mai marisoare, morcovul si patrunjelul radacina taiate cuburi. Se lasa sa se caleasca, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert morcovul, se adauga fasolea verde curatata si spalata si se lasa sa fiarba in continuare. Se toaca varza si se adauga, apoi conopida se rupe in buchetele, se spala si se adauga in tigaie. Se lasa sa fiarba in continuare. Se curata dovlecelul si se taie cuburi si se adauga la mancarica. Se lasa sa fiarba toate, apoi se adauga rosiile tocate cuburi si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se adauga sare si piper dupa gust. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt si se adauga la mancare. Se stinge focul si se lasa circa 30 de minute sa se amestece aromele si apoi se serveste.