Este o combinatie intre ghiveciul traditional si vestitul ratatouille deoarece eu am calit fiecare leguma separat inainte de a le pune in ghiveci. A iesit foarte bun.
Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.
Dovlecelul se curata si se taie patrate.
Cartofii se curata si se taie patrate.
Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.
Mazarea (eu am avut congeleta) se fierbe 2 minute si se scurge.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii, patrunjelul si pastarnacul se curata si se taie bucati potrivite.
Ardeii se curata si se taie patrate.
Rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Intr-o tigaie sepun 3 linguri ulei la incins, se adauga vinetele si se calesc 10 minute intorcandu-le pe toate partile.
Cand au prins culoare se scot intr-o strecuratoare sa se scurga uleiul bine.
In acelasi ulei (eventual se mai pune o lingura) se calesc pe rand dovleceii, cartofii, mazarea si fasolea verde procedand la fel.
Uleiul care ramane dupa calire se pune intr-o cratita, se adauga si restul de ulei si se incinge.
Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, se adauga vegeta si piper.
Se adauga ardeiul si zarzavatul si se mai caleste 10 minute.
Se adauga toate legumele calite in cratita, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert 10 minute.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute amestecand rar pentru a nu se sfarama legumele.
Se scoate din cuptor se adauga rosiile, pasta de tomate si se mai lasa 25-30 minute la cuptor.
Spre final se scoate din cuptor, se adauga mararul si patrunjelul tacate marunt, se potriveste de sare si piper, se amesteca si se introduce din nou la cuptor.
Cand scade cat doriti si uleiul iese la suprafata este gata.
Esta bun atat cald cat si rece.
Pofta Buna!