Ghiveci cu legume si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Apr 2011 | 14044 vizualizari

 

Nu pot sa spun ca exista o reteta standard pentru a prepara acest fel de mancare Suntem liberi sa alegem felul de carne sau legumele, in functie de gusturi, nevoi, preferinte, sezon!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • condimente:  sare, putin piper, oregano, tarhon,
  • legume: morcovi, cartofi, ceapa, praz, ardei gras si ardei capia, telina, pastarnac, pastai, dovleac, mazare,  verdeata, 2 rosii intregi si 5-6 rosii date pe razatoare.

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume si piept de pui:

Prajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!,  adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si condimentele.

Din acest moment e de preferat sa nu se mai intervina deloc si sa lasam totul la foc potrivit, pana se patrund bine si legumele (daca amestecam prea mult legumele se vor  marunti) Nu e nevoie sa adugam apa pentru ca vor lasa legumele suficient cat sa fiarba! Spre sfarsit se adauga sucul de rosii si se amesteca incet! Mai lasam sa fiarba 10-15 minute si in final adaugam patrunjelul.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Rosiile in stare naturala confera un gust usor  acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"