Piața e plină de legume. E păcat să nu profităm de ele.După un tur prin piață am venit acasă cu sacoșa plină, preapând un ghiveci foooooarte gustos!
Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert .
Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt.
Morcovul îl tăiem rondele.
Vânăta curătată se taie cuburi - mai măricele - se sărează și se lasă 10 min.
Apoi, înainte de a fi pus in cratiță, se spală.
Când ceapa este sticloasă adăugăm restul legumelor,mai puțin rosiile .
Toate legumele se adaugă peste ceapă și lăsăm la fiert până intră furculița in morcovi.
Roșiile curățate de coajă se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Toată compoziția se lasă la fiert 10 minute, adăugăm uleiul, sărăm, piperăm după gust.
La sfârșit adăugăm pătrunjelul, spălat și tocat mărunt.
1
După dorită se poate adăuga 2-3 căței de usturoi.