Gemüse-Gratin (legume gratinate)

de marieta in Mancaruri de legume, 4 Oct 2011 | 7651 vizualizari

 

buna!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi,
  • 250g conopida,
  • 250g broccoli,
  • 2 mocovi mari,
  • 200g sunca presata,
  • 150g cascaval ras.
  • pentru bechamel:
  • 3 linguri faina alba,
  • 50 g unt,
  • 50 g ulei,
  • 500ml lapte,
  • 100g smantana(creme fresch)
  • sare,piper,
  • putina nucsoara rasa,
  • putin patrunjel tocat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gemüse-Gratin (legume gratinate):

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante).

Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul si apoi se pune faina amestecand mereu la foc potrivit pana se prajeste putin faina. Se toarna tot laptele si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Trebuie sa fie ca o smantana groasa. Se ia de pe foc, se adauga smantana, nucsoara(un varf de cutit), sare, piper(dupa gust) si putin patrunjel. Sunca se taie cubulete.

Se unge o tava pentru cuptor cu putina margarina, se pun legumele strecurate, sunca se repartizeaza uniform, se pune jumatate din cascavalul ras, apoi sosul bechamel si restul de cascaval si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gemüse-Gratin (legume gratinate)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu omleta si legume