Gem de prune

de dakris in Dulceata / Gem, 19 Aug 2012 | 4370 vizualizari

 

Pentru mine cel mai bun gem de prune e cel facut din prunele brumarii...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune brumarii (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare  si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama. Eu le-am lasat doar 3 ore caci isi lasasera suficient suc.

Punem cratita pe aragaz, la foc mediu, si lasam sa fiarba cca 2 ore, in functie de consistenta dorita. Punem gemul fierbinte in borcane, capsam, asezam borcanele cu capacul in jos, le acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem asa pana la racirea completa, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:45

Sim0na 1

20.08.2012, 10:43

place!!!

laura_n 1

20.08.2012, 13:53

cat de bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara