Gem de prune

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 16 Aug 2012 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de prune,
  • 500gr zahar farin,
  • o lamaie
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama.  

A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca masura capacul de la sticluta de esenta de rom, asa ca am pus 4 capacele de esenta).  

Se lasa la fiert cam 2 ore, amestecand din cand in cand, dupa care se aseaza in borcane , se pun capacele si apoi se intorc cu gura in jos pana se raceste gemul.  

Se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi