Gem de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 2 Aug 2020 | 7486 vizualizari

 

Am cumpărat zilele trecute 1 kg de mure, din care am oprit și pentru un tort și am făcut și gem.
Ce am schimbat anul acesta: am dat gemul, așa călduț, la blender, apoi l-am trecut prin strecurătoare, să scap de sâmburi. E minunat în deserturi.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 715 g mure,
  • 300 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

 

Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit.

Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă timp mai scurt de fierbere). Presari zahărul peste mure, amesteci ușor și lași deoparte minim o oră, pentru ca sucul lăsat de fructe să se amestece cu zahărul.

 Pui gemul la fiert. Culegi spuma, dacă e nevoie, eu am avut prea puțină. Amesteci des, ca să nu se lipească.

Când s-a legat siropul, dai de pe foc. Poți testa pe o farfurioară, dar și cu un termometru. E gata când un bob de gem pus pe farfurioară nu se împrăștie, ci curge în fir legat sau când temperatura gemului ajunge la 101°C.

 

Poți lăsa gemul așa sau poți să-l pasezi un pic la blender, cât este călduț, apoi îl treci prin strecurătoare, pentru a scăpa de sâmburi.

Torni gemul în borcan, pui capacul și etichetezi. Depozitezi la loc răcoros.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gem-de-mure-2020.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi