Dulceata de cirese

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 3204 vizualizari

 

M-am inspirat de aici,tare buna e http://www.teoskitchen.ro/2012/07/dulceata-de-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese(raman aprox 2.5 kg fara samburi)
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.

Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert la foc mic pentru circa 2-3 ore.

Se testeaza pe o farfurie pentru a vedea daca este facuta.

Borcanele se spala bine,se usuca bine,se pun intr-o tava,se aprinde cuptorul la foc minim,se lasa cam 10-20 minute.

Dulceata se toarna in borcane dupa ce sa oprit focul.

Se inchid bine si se lasa deoparte,acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam