Gem de macese

de Zamfira in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 9793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 L suc de macese
  • 2 kg. zahar
  • coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. 

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Dupa care punem gemul de macese in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti si deasupra punem 1-2 linguri de coniac (inlocuieste conservantul).

Se inchid ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

puteti fierbe gemul si in cuptor, atentie la foc mic!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

27.09.2012, 00:18

Offff...cat este de bun cand eram mica facea si mama,iar clatitele cu gem de macese erau preferatele mele grozav

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:55

Exceptional gem!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:16

foarte multa vitamina C

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de macese