O dulceata foarte rafinata, foarte dulce si foarte foarte buna! O delicatesa, chiar daca ia mult timp preparatul si mainile iti arata jalnic cateva zile dupa aceea, chiar prin manusi..:)))
Anul trecut am facut-o prima data si am de gand sa o mai fac.
Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori.
A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la foc mediu, pana incepe sa se lege putin. Apoi, se adauga nucile si zeama de la lamaie si se mai fierbe pana se leaga bine siropul, adica inca vreo ora. Eu am taiat nucile in bucati mari, nu le-am lasat intregi pt ca imi place enorm cum arata taiate cu miezul lor neformat si imi place sa simt la fiecare imbucatura nuca, nu doar cand si cand..:)) Voi faceti cum vreti.
Inainte de a o lua de pe foc se adauga cuisoarele, care ii dau o aroma si un miros tare placut.
Se pune in borcane si e gata pt camara.