Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

de RODIMUR in Dulceata / Gem, 26 Oct 2018 | 4616 vizualizari

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.10.2018, 22:25

Cred ca a fost foarte gustos si cu anason.
Ai avut ceva de munca
Bravo
Eu am lasat si coaja,am indepartat doar cotoarele,mai ales ca nu fac peltea.

vasimur 1

26.10.2018, 22:25

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:33

Claudia, a fost mai greu la tăiatul și curățatul gutuilor, în rest, a mers destul de repede. Mâine va fi mai mult de lucru, la dulceață. Și eu am lăsat coaja, dar de cotoare m-am lipsit, deși erau bune pentru peltea, întrucât nu arătau prea bine și nici nu le puteam pune la gem.... Da, e foarte bun cu anason (dar cu măsură, pentru că are un gust puternic!) și cu scorțișoară. Am pus atât cât să nuanțeze doar, să nu pierd gustul bun de gutui... Merci!

Merisor 1

26.10.2018, 22:42

Cred că e tare bun așa aromat!

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:49

Da, e foarte bun, Merișor, dar trebuie atenție la dozarea aromelor, ca să nu acopere parfumul natural al gutuilor...Îți mulțumesc pentru apreciere!

Bya Ralu 1

26.10.2018, 22:55

RODIMUR 1

26.10.2018, 23:18

Mulțumesc frumos, Bya!

dantes 1

27.10.2018, 09:14

Bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 09:18

Mulțumesc frumos, Dantes!

anca_rm 1

27.10.2018, 12:03

Ador gemul de gutui si cu o aroma subtila de anason trebuie sa fie minunat

RODIMUR 1

27.10.2018, 12:38

Așa este, Anca e tare bun...! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

Ina 1

27.10.2018, 17:49

super ti-a iesit!
Eu il fac cu nuci, fara alte arome

RODIMUR 1

27.10.2018, 18:23

Mulțumesc frumos, Ina! Da, este tare bun, dar îmi închipui că și cel cu nuci este grozav...Ca gemul de prune cu nuci...

Rocsi 1

27.10.2018, 21:26

Cu siguranta a iesit super bun si aromat! PS: La ingrediente scrie ca este nevoie de 4 litri de apa, dar la modul de preparare am vazut ca scrie ca pui 2 litri.

RODIMUR 1

27.10.2018, 21:52

Da, mulțumesc, Rocsi! Am făcut gemul în două reprize (2l+2l), cum am scris și la introducere și la TIPS-uri (că nu e bine de preparat cantități mari). Cred că de aici vine eroarea. La fiecare ”repriză” am pus câte 2 l de apă și jumătate din cantitatea de gutui curățate... Mă uit și corectez, dacă este cazul.

Gherca Daniela 1

27.10.2018, 21:55

mmm super bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 22:02

Îți mulțumesc frumos, Daniela!

mirela0911 1

28.10.2018, 07:17

Cred ca e tare aromat asa!

RODIMUR 1

28.10.2018, 12:53

Da, Mirela, e aromat, dar nu exagerat, pentru că am vrut să se păstreze și gustul natural al gutuilor. Merci pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui